Varrás helyett főzés. Egy nagyon egészséges, gyorsan, olcsón elkészíthető levest csináltam ma. Olyan jól sikerült és finom lett, hogy meg is mutatom.
A cékla nem volt mindig a barátom, de pár éve minden formában szívesen fogyasztom az egész családdal. Szoktam csak natúr párolva, sülve, köretnek készíteni, most krémlevest csináltam.
Ez már a végeredmény. :)
Hozzávalók: 2 közepes cékla / 50 dkg./
2 fej lilahagyma
3 ek olaj
1 húsleveskocka
1 pohár tejföl
fél citorm
3 kk cukor
só, bors, petrezselyem zöld
A Céklát megpucoltam /érdemes gumi kesztyűben csinálni/ és aprítóval egész apróra daráltam. A hagymát kockára vágtam és az olajon üvegesre pároltam, majd hozzáraktam az aprított céklát. Pár perc együtt párolás után felengedtem 1,2 l vízzel, amelyben előzőleg feloldottam 1 leveskockát.
Sóztam, borsoztam majd kb. negyed óráig főztem. Ezután botmixerrel pépesítettem, itt elég bizarr színe volt /barna/ de ahogy beleraktam a citromlevet és a cukrot azonnal előjött a gyönyörű pirosas színe. A tejfölt elkavartam simára, majd a léből 2 merőkanállal rámertem és ezzel fel is melegedett annyira, hogy a leveshez hozzá lehetett önteni. Ezzel még egyszer összeforraltam /ízlés szerint lehet még fűszerezni/ utána elzártam és tálaláskor megszórtam petrezselyem zölddel. Jelenleg csak szárított volt itthon, de frissel még ízletesebb.
Egy pikáns, kicsit savanyú de ugyanakkor édes levest kell kapnunk.
Érdemes kipróbálni isteni finom!
A varrás is megy a háttérben, főleg fémkerestes ezt meg azt készítek, mindig van kinek adni :)
A Shopba új medálok, fém keretek érkeztek.
A márciusi akció:
kesztyűbélés -10 %.
Téged is várlak szeretettel a vásárlók között!
Tavasszal jönnek az új amerikai elővágott anyagok!
A vásárlók által készített munkák képeit
a Kirakat albumban mindenki megnézheti!